Verslagen bezoek Tweede Kamer

Den Haag

Nour schrijft:
Hallo, ik ben Nour. Op 6 september zijn we naar Den haag geweest. Vroeg in de ochtend zijn we met de trein naar Den Haag vertrokken. Het was een hele korte reis, maar wel erg gezellig. We hebben bij Prodemos een quiz gedaan. Telkens als je een vraag goed beantwoord had, kreeg je een muntje. Als je een goede vraag stelde, kreeg je er ook een. Tijdens de lunch zijn we naar McDonalds geweest. In het Mauritshuis kregen we een rondleiding van een mevrouw langs allemaal schilderijen. Om half 3 zijn we met de trein weer naar leiden gegaan.

Ikram schrijft:
Hallo, ik ben Ikram en ik zit in de Kopklas. Op 6 september zijn we naar Den Haag gegaan. We moesten om 8.30 uur op het station zijn. We moesten voor de Hema verzamelen. We wachtten totdat iedereen aanwezig was. Iedereen kreeg een treinkaartje. Toen we aankwamen in Den Haag, zagen we veel bekende mensen uit de politiek. Bij Prodemos kregen we uitleg over politiek en speelden we een quiz waar je muntjes kon winnen. Op het Binnenhof deden we een spel waarbij ieder groepje een tablet kreeg. We moesten allerlei vragen beantwoorden. Ook mochten we in de Tweede kamer kijken en zijn we in de Ridderzaal geweest. Dat was allemaal erg leuk.

Osman schrijft:
Hallo, ik ben Osman. Ik ben met mijn klas naar Den Haag gegaan. We moesten bij station Leiden Centraal verzamelen voor de Hema.  Toen iedereen er was gingen we naar de trein die ons naar Den Haag bracht. We moesten in Den Haag eerst een stukje lopen. Bij Prodemos gingen we met een mevrouw eerst naar en lokaal, waar ze veel over politiek vertelde. We mochten een quiz spelen, waarbij je een muntje kreeg voor een goed antwoord. Als je de meeste muntjes had, had je gewonnen. Na de quiz gingen we naar het Binnenhof. We kregen per groepje een IPad. We moesten een blauw stipje in een doolhof vinden. Als je daar was moest je een vraag beantwoorden. We waren ook nog in de Tweede Kamer en de Ridderzaal. Tot slot mochten we naar de McDonalds.

Malak schrijft:
In Den Haag gingen we naar het Mauritshuis. Het Mauritshuis is een museum dat volhangt met schilderijen. Vooral veel schilderijen van beroemde schilders zoals Het meisje met de parel van Johannes Vermeer. Er waren ook veel portretten geschilderd. In het museum kregen we een rondleiding van een mevrouw die alles over de schilderijen wist. Ze heette Marlies. Je mocht wel foto’s maken, maar dan wel zonder flits. De rondleiding duurde 1 uur. Het was erg leuk.

> terug naar verslagen