Verslagen bezoek Den Haag 6 oktober 2010

Den Haag

Jilïsha schrijft:
Op 6 oktober maakten wij een excursie naar de Tweede Kamer. We verzamelden bij het station Leiden. Nadat juf Marlies de kaartjes had gekocht, gingen we met de trein naar Den Haag Centraal. Toen we op het station aankwamen, liepen we naar de Koninklijke Bibliotheek. Daar was ook het Kinderboekenmuseum. Een mevrouw vertelde ons daar over het maken van een kinderboek. Daarna mochten we opdrachten maken die in een boekje stonden. Er waren een paar nagemaakte kamers uit kinderboeken, zoals de Griezelbus, Hoe overleef ik en Hotel de Korenwolf. Nadat we alle opdrachtjes hadden gedaan, liepen we naar de Tweede Kamer. Daar zou een mevrouw ons rondleiden. Ze vertelde ons over de stoelen die men vroeger gebruikte. Daarna gingen we een film kijken over de Tweede Kamerleden. Vervolgens leidde dezelfde vrouw ons naar de plenaire zaal, waar we ongeveer 15 minuten meeluisterden. Daarna kwam Kamerlid Magda Berndsen van D66 ons nog vertellen over haar baan en functie. Daarna gingen we naar de Macdonalds. Via het Buitenhof liepen we naar het station. Daar pakten we de trein terug naar Leiden. En iedereen ging naar huis.
Ik heb deze dag als een bijzondere excursie ervaren.

Matin schrijft:
Wij gingen naar de Tweede Kamer in Den Haag. Het was wel heel erg spannend, want iedereen dacht dat we Geert Wilders zouden zien.
Toen we binnenkwamen werden we gefouilleerd door een paar beveiligers. Toen ze klaar waren, mochten we nog even naar het toilet, want je mocht straks niet weggaan bij de groep. Later werden we opgehaald door een mevrouw die ons een filmpje liet zien over het werk in de Tweede Kamer.
De banken waar we opzaten waren de bankjes van de oude Tweede Kamer. Een paar minuten later waren we klaar en mochten we naar de ECHTE grote zaal van de Tweede Kamer. Wij zagen gewoon de 150 blauwe stoelen! Het was echt spannend en leuk. Toen we weggingen, stapten we in de trein en mochten we bij Leiden Centraal naar huis. Tot slot: het was een leuke dag!

Amin schrijft:
Op woensdag 6 oktober stapten we in de trein. Het duurde 20 minuten voordat we in Den Haag waren. We gingen eerst naar het Kinderboekenmuseum. Een vrouw vertelde ons over de beste kinderboekenschrijvers van 2010. Dat waren Paul van Loon, Carry Slee en Francine Oomen. Toen vertelde ze over Francine Oomen en haar boeken. Ze vertelde ook hoe boeken gemaakt worden. Toen ze klaar was met praten, mochten we in allerlei kamers van verschillende schrijvers. Ongeveer een uur later gingen we weg. We waren onderweg naar de Tweede kamer. Toen we binnenkwamen, werden we gefouilleerd. Daarna kwam een vrouw en die bracht ons naar de bankjes van de vroegere Tweede Kamer. Daar ging ze vertellen waar de Tweede kamer voor was. Later keken we nog een film over het werk van de Tweede Kamerleden. Later mochten we eindelijk zien hoe de Kamerleden en ministers in het echt debatteren. Na een kwartier gingen we weer weg. We gingen met de trein terug naar Leiden. Daarna gingen Mohammed en ik nog even naar de stad.

Erdi schrijft:
Op 6 oktober gingen we naar Den Haag. We gingen naar het Kinderboekenmuseum en de Tweede Kamer. We moesten om 8 uur op het station zijn. We gingen namelijk met de trein. In de trein waren sommige kinderen met hun telefoon bezig en anderen waren met elkaar aan het praten. Toen we er waren, gingen we lopend naar het Kinderboekenmuseum. We kregen eerst uitleg van een vrouw die daar werkte. Daarna deden we in groepjes allerlei opdrachten. Toen we daar klaar waren gingen we naar de Tweede Kamer. We gingen eerst naar een film kijken en daarna gingen we naar de Plenaire Zaal. Daar was een vergadering bezig. Daarna kwam er een mevrouw, ze was van D66 en ze heette Magda Berndsen. Ze ging verteleen wat ze bij D66 deed. Na de Tweede Kamer gingen we naar Macdonalds. We hadden daar lekker gegeten. Hierna gingen we terug naar huis.

> terug naar verslagen