Verslagen bezoek Archeon 30 augustus 2010

archeon

Aurore schrijft:
We moesten 30 augustus om ongeveer 9 uur op school zijn. We moesten buiten op de juffen en de moeder van Erdi wachten. Zij zouden ons naar Alphen brengen. Om ongeveer kwart over 9 kwam de man van juf Dana ook. Ik ging bij juf Marlies voorin de auto zitten en achterin zaten Lamea, Ilham en Merve. Toen we er waren kregen we een rondleiding van een man. Hij had kleren aan die de mensen in de Steentijd droegen. Hij liet ons zien hoe de mensen vroeger leefden. Toen hij klaar was, mochten we gaan spelen en rondkijken. Om 12 uur moesten we verzamelen bij een mevrouw die ons dingen vertelde over de mensen in de Middeleeuwen en hoe ze leefden. Toen dat klaar was ging ik naar de Romeinse tijd. Ik kreeg daar zo’n massage op mijn arm. Die meneer maakte eerst mijn arm schoon en toen deed hij er olie op. Daarna deed hij zand op mijn arm en begon te wrijven. Hij zei dat de Romeinen dat deden om alle duistere dingen die in hun lichaam waren, weg te jagen. Daarna gingen we een gladiatorengevecht kijken in zo’n stadion van vroeger. Dat was heel erg leuk om te zien. Toen dat klaar was gingen we terug naar de auto’s. Juf Marlies stopte bij de bushalte en toen stapte ik uit, want ik ga altijd met de bus naar huis.

Khalid schrijft:
We zijn met de hele klas naar het Archeon gegaan. Het Archeon was best wel ver en het ging pas om 10 uur open. Dus vertrokken we met de hele klas om 9.30 uur. Matin, Anouar en ik zaten met juf Dana in haar kleine ,rode autootje. Het was wel grappig omdat als je veel beweegt, de auto ook bewoog. Toen we aankwamen, werden we meegenomen door een man in kleding van de Steentijd. Hij leerde ons hoe de jagers en boeren van vroeger leefden. Daarna werden we meegenomen door een Middeleeuwse vrouw die ons leerde hoe we een armband van wol moesten maken. Daarna gingen we pijl en boog schieten. Als afsluiting gingen we naar een arena. Daar vochten de gladiatoren. Het was best wel spannend om naar te kijken, ook al was het nep. Daarna mochten we even spelen en gingen lekker vroeg naar huis.

Lamea schrijft:
Het was 30 augustus toen de Kopklas naar het Archeon ging. We gingen met drie auto’s; de twee auto’s van de juffen en de auto van de moeder van een klasgenoot. Toen we er waren werden we rondgeleid door een man in kleren van de Steentijd. We gingen ook in huizen van de Steentijd. Hij liet ons spullen zien van vroeger. We gingen hier ook vuur maken met vuurstenen. We gingen daarna armbanden van wol maken. We mochten ook rondlopen. Je kon een massage krijgen of in de speeltuin spelen. Dat mochten we ongeveer 3 kwartier doen. Later gingen we naar een vrouw luisteren over het geloof in de Middeleeuwen. We gingen daarna naar een huis waar in de Middeleeuwen de dokter woonde. We zagen daar ook een schedel die vroeger echt van een mens was. Ze liet ook weten hoe de dokter vroeger werkte. Als je vroeger een gaatje had, dan ging de dokter een soort van stok heel warm maken en in je kaak duwen. Dat deed hij om de bacteriën te doden. Aan het eind gingen we naar het Romeinse amfitheater om te kijken naar een gevecht van gladiatoren. Daarna gingen we allemaal weer terug naar de auto en naar huis.
Het was een heel gezellige dag.

> terug naar verslagen